Friday, May 4, 2012

ku ingin kamu

video


this vid I made because 'no work' to be done...konon la xde keje, juz to release tension I made a simple video...so I just pick some pictures and insert the lyrics...
lagu ni 1st dengar waktu tgk cite Cinta Buat Emelda..ya,,I love it so much + the lyrics is so meaningful...

Wednesday, March 28, 2012

we want to please Him

kalau kat Malaysia ni ada 25 juta rakyat, takkanlah 25 juta pandangan mereka kita kene ikut. jadi, solusinya, fikir pandangan Dia dulu. sebab Dia yg jadikan kita, bukn manusia. kalau ada teguran manusia yg membawa kpd kebaikan for you, ikutlah. kalau dia kutuk sbb nak menjatuhkan, pekakkn telinga. sebab u have your own reason knp u buat bende tu. at least, bila Allah tny dekat akhirat, y are u wearing like this or like that, kita boleh jwb sbb we want to please Him..


read n taken from cerpen MENCINTAIKU SEADANYA penulisan2u
http://www.penulisan2u.my/2012/03/cerpen-mencintaiku-seadanya/

Monday, January 9, 2012

VID 2~SHAHIR-pendam T_T

this song seriously can make me cry...
n wanna to say welcome back shahir!!!




Lirik Lagu Pendam -Shahir

Aku yang mengejar bayang cinta
Kian terbiar
Terpendam kata
Tak terungkap selamanya

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati
Aku yang mengejar bayang cinta

Tuesday, January 3, 2012

VID 1~EZAD~

salam 2012!!!
rasa amat lama x update blog nih,tumblr pun...
lagu ni 1st dgr kat fb bile org share2...
lirik sgt 'mendalam'
enjoy it!!!

video

~percintaan ini~

Saturday, August 13, 2011

Thursday, May 19, 2011

Berubah-Erry Putra (ost nora elena)


(P)
Berikan ku waktu untuk bersamamu
Meniti hari…
Tak puas bagiku
Dan kau pun berlalu
Tinggal ku sendiri…
Gelap seluruh jiwaku..
hooo…
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…
(L)
ohoo..
Kau yang kukenali
Dan kini menjadi
Insan yang lain
Dulu kau berjanji
Kan hidup semati
Meniti hari…
(L&P)
Semuanya telah berakhir
ohooo..
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…
hooo…
Semuanya telah berakhir…
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…
Oh.. Kasih…